15 hetes TripleX Training indul szeptember 7-től

15 hetes TripleX Training indul szeptember 7-től

Szeptember 7-től újra 15 hetes TripleX Training® tanfolyam indul Balatonalmádiban, kiscsoportos (maximum 6 fő) formában.
 
A TripleX Training® gyógytornász által kidolgozott, kizárólag tudományos bizonyítékokon alapuló mozgáskoncepció.
 
A derékfájások legnagyobb részénél semmiféle elváltozás nem mutatható ki. Ezeknek a tünetek kialakulásáért leginkább a téves mozgásminták és kompenzációk, illetve a gyengébb testtudatosság, mozgáskoordináció miatti helytelen mozgásminták a felelősek.
 
Tarts velem, ha derékfájás kínoz
→ reggeli felkelésnél,
→ nehéz dolgok emelésekor,
→ tüsszentésnél, esetleg
→ irodában/ kocsiban ülés vagy
→ sorban állás közben
 
Mire számíthatsz?
✔15 héten át tartó közös munkára heti 1 óra elfoglaltsággal,
✔maximális figyelmemre, ezért a tréningen maximum 6 fő vehet részt,
✔személyes fejlődésed érdekében házi feladatra. 
 
A tréning ára tartalmazza:
✅az állapotfelmérést,
✅a gyakorlatokat bemutató kis füzetet és videós segítséget a házi feladatokhoz,
✅zárt FB csoporttagságot.
 
A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat.
1⃣ Az első 5 héten a gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületeket, és területeket mobilizáljuk.
Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.
 
2⃣ A második 5 héten a lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja lesz terítéken.
A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására.
A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosíjtuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.
 
3⃣ A befejező, harmadik 5 héten pedig a helyes mozgásmintákat tanuljuk újra.
Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták „tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk.
 
A TripleX Training® alapvetően a deréktáji panaszokkal küzdők számára kidolgozott mozgásprogram, de azok számára is tökéletes, akiknél még nincsenek tünetek, viszont szeretnék a mozgásrendszerüket felkészíteni a nagyobb terheléssel járó edzésekre, sporttevékenységekre.
 
Jelentkezni az ormaikatinka@icloud.com e-mail címen lehet.

Comments are closed.