#BEACTIVE Európai Sporthét 2023.

#BEACTIVE Európai Sporthét 2023. szeptember 27-én Balatonalmádiban

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015. szeptemberétől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. 

Mozdulj Te is Európával!

A Gerinc Stúdió az idei évben is csatlakozott az Európai Sporthéthez. 

17 órától TripleX mobility órával, 18 órától pedig Pilates órával várom az érdeklődőket. 

A TripleX mobility óra az ízületi mozgékonyság fokozását célozza, melynek során visszaállítjuk a normál ízületi mozgástartományt, különösképpen a csípőre, vállra és a háti gerincszakaszra, segítve ezzel a mozgásrendszer rugalmasságának, szabadságának, helyes működésének a helyreállítását. Mindenkinek ajánlott, aki szeretné megelőzni a derékfájást, vagy a rossz mozgásmintából adodó sérüléseket. Különösen neked való ez az óra, ha fáj a derakad a mindennapi tevékenységek során (pl. tüsszentés, reggel felkelésnél, irodában/kocsiban ülésnél, sorban állásnál stb.)

A pilates egy dinamikus, stabilizációs tréning áramló gyakorlatsorokkal. Az óra lényegét a speciálisan felépített gyakorlatsorozatok adják, melyben kiemelt feladatot kap a gerinc ízületeinek alapos átmozgatás, a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, nyújtása, a stabilitásért felelős mélyizmok trenírozása, az egyensúly és koordináció fejlesztése. A gyakorlatok a tudatos mozgáskultúra, és testtudat kialakítását célozzák. A pilates óra gyakorlatai tökéletesen alkalmasak a gerinc edzésére, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

Az órákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az ormaikatinka@icloud.com e-mail címen lehet. 

 

Comments are closed.