TipleX Training®

A derékfájások legnagyobb részénél semmiféle elváltozás nem mutatható ki. Ezeknek a tünetek kialakulásáért leginkább a téves mozgásminták és kompenzációk, illetve a gyengébb testtudatosság, mozgáskoordináció miatti helytelen mozgásminták a felelősek.


A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat.

A gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálása

Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.


A lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja

A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására.

A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosítjuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.


A helyes mozgásminták (újra)tanítása

Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták “tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk.


A TripleX Training® alapvetően a deréktáji panaszokkal küzdők számára kidolgozott mozgásprogram, de azok számára is tökéletes, akiknél még nincsenek tünetek, viszont szeretnék a mozgásrendszerüket felkészíteni a nagyobb terheléssel járó edzésekre, sporttevékenységekre.

Mivel a gyakorlatok végzésénél kiemelkedő jelentősége van a helyes, precíz kivitelezésnek, ezért a TripleX Training® egyéni vagy kiscsoportos (maximum 6 fő) formában vehető csak igénybe.