fitmummy® posztnatális tréning

A fitmummy® egyedülállóan komplex, 3 lépcsős, szülés utáni regenerációs program, melyet gerincspecialista gyógytornász dolgozott ki. 

Egyedülállósága abban mutatkozik meg, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.


A fitmummy® posztnatális program 3 lépcsője

Az alapok


Has és gáttájék rehabilitációja, légzésrendezés, tartásjavítás.

Az izomfűző stabilitása

A derekat körülvevő izmok munkába állítása a gerinc és a has védelme érdekében.

Mogásminta-tanulás

A teljes test helyes használata a mindennapi és sporttevékenységek közben.

 

A fitmummy szülés utáni regenerációs programot érdemes már a szülést követő napon elkezdeni, de természetesen, pár hónappal, akár évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha már régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának. 

A szülés módja nem számít, egy-két kisebb különbséget leszámítva a tréningprogram feladatok ugyanazok. Természetesen a császáros heggel speciálisan kell foglalkozni, míg a hüvelyi szülés után nagyobb figyelmet kell szentelni a gátizmok rehabilitációjára.  

A tréning mindenképpen egy személyes vizsgálattal indul, és az első pár alkalom egyéni tréning keretében zajlik, ezt követően már kiscsoportos (maximum 6 fő) formában is folytatható. 

Az egyéni, és csoportos óráktól függetlenün, az anyukának heti többször kell otthonában az edzés során átbeszélt házifeladatokat elvégeznie, hogy valóban gyors, és hatékony legyen a felépülés. 

Figyelem!

Egy ilyen jellegű regenerációs programot elképzelhetetlen egyszeri alkalommal megtanítani, hiszen nem pusztán izomerősítésről van szó, súlyosan téves elképzelés ez a hasi regenerációról! Mivel az idegrendszeri szabályozás újraindítása, a jó ideg-izom kapcsolatok kiépítése a cél, egy hétről-hétre változó, progresszív tréningprogram szükséges a megfelelő fejlődéshez, gyógyuláshoz, felépüléshez.

 Minimum 3 hónap a tréning teljes kifutása.